A svéd Emilia Brangefält a legutóbbi két terepfutó vébén a legjobbak között szerepelt. Egy nappal a halála előtt pszichiáterhez akart fordulni.


Öngyilkos lett egy 21 éves svéd futónő, akivel néhány nappal korábban közölték az orvosok, hogy abba kell hagynia a sportolást, írja a Mirror. Emilia Brangefält tavaly bronzérmet szerzett 40 kilométeres távon a thaiföldi hegyi- és terepfutó világbajnokságon, míg az idei innsbrucki vébén ötödik lett.

Utóbbi verseny után röviddel „rendkívül magas szívritmust” diagnosztizáltak nála, ezért kénytelen volt szünetelteni az edzéseket. Az Instagramon november 4-én posztban számolt be a fizikai és mentális küzdelmeiről, amióta nem sportolhatott.

„Már egy séta is fájdalmas most” – írta a fiatal futó a bejegyzésben, amiből kiderül, hogy legakább hússzor járt különböző orvosoknál.

„Talán túl sok volt egy 21 éves lánynak, hogy kevesebb, mint egy hónap különbséggel lefutotta a Transvulcania 48k-t és a WMTRC 45k-t. Szuper szomorú vagyok, mert a futás és az edzés olyan sokat jelent nekem. De most már hétköznapi életet élni is nehéz. Az elmúlt hónapban több órát töltöttem az ágyban, mint a lábaimon állva. Talán egy nap majd visszatérek. Vagy nem. Remélem, hogy a testem ki tudja ezt heverni” – olvasható a bejegyzésben, ami után kilenc nappal végzett magával.

Emilia Brangefält (@emiliabrangefalt) által megosztott bejegyzés

Brangefält testvére az Instagramon emlékezetet meg húgáról. A posztban azt írta, hogy egy nappal a halála előtt pszichiátriai segítséget próbált kérni a futó, de emberhiány miatt nem tudtak azonnal a segítségére lenni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!