Az amerikai törvényhozás két háza közös ülést tervezett, hogy hitelesítsék Joe Biden elnökké választását, az ez ellen és Donald Trump jelenlegi elnök melletti tüntetés végül zavargássá fajult, sokan betörtek a Capitolium épületébe.


Az esetről a közösségi médiában számos videót tettek közzé, egyiken látható magas férfi az Egyesült Államok olimpiai csapatának dzsekijét viseli. Ezek után nem volt nehéz beazonosítani a kétszeres olimpiai bajnok Klete Kellert, akire emiatt még kellemetlen pillanatok várhatnak.

Olympic Champion Klete Keller Appears to Have Been in US Capitol During 'Insurrection' - https://t.co/JiDwxgSPog pic.twitter.com/LwWvu02Im1

- Swimming World (@SwimmingWorld) January 12, 2021

A hírt elsőként az úszással foglalkozó SwimSwam szakportál írta meg, hozzátéve, állítólag többen is bejelentést tettek a videó láttán és feljelentették Kellert a hatóságoknál. A lap hozzátette, az egykori úszó az elmúlt időszakban nyíltan támogatta Trumpot, de azóta törölte az összes közösségi oldalát.

Arról nem készült felvétel, hogy Keller bármilyen erőszakos cselekedetben részt vett volna a Capitoliumban, de a puszta jelenléte is bajba sodorhatja, hiszen jogellenesen tartózkodott az épületben.

A 38 éves sportember a 4×200-as amerikai gyorsváltóval érte el a legnagyobb sikereit: 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnok lett, míg a 2005-ös montreali és a 2007-es melbourne-i világbajnokságon is aranyérmet szerzett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!