Több szempontból is váratlanul érte Izraelt a szombaton indult palesztin támadás, melynek során már több mint 300 izraeli meghalt és legalább 1800 megsérült.


A nyilvánosságra került felvételek szerint a Hamász részben saját fejlesztésű, motoros siklóernyőket használt, hogy bejussanak sűrűn lakott izraeli városok központjába a szombaton indított átfogó támadásuk során.

Ahogy beszámoltunk róla, szombaton reggel nagyszabású rakétatámadást indított a Hamász Izrael ellen. A palesztinok által nyilvánosságra hozott felvételek szerint arra is megvan a magyarázat, hogyan sikerült észrevétlenül bejutniuk a Hamász fegyvereseinek izraeli városok központjába anélkül, hogy az izraeli hadsereg kiszúrta volna őket.

A Hamász néhány, nyilvánosságra hozott felvételén látható, amint a tagjai felkészülnek a motoros siklóernyők használatára.

A vasárnap reggeli adatok szerint már több mint 300 izraeli meghalt és legalább 1800 megsérült a támadásokban. A Hamász akciójára válaszul Izrael megtorló csapást indított a Gázai övezet ellen: vasárnap reggelig több mint 400 gázai célpontra mértek csapást, köztük 10, a Hamász által használt toronyházra.

Forrás: Portfolio, MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!