A 25 éves Noa Argamanit több más civillel együtt rabolták el egy izraeli zenei fesztiválról a Hamász fegyveresei, akiknek egyik kiemelt célja, hogy minél több túszt ejtsenek.


Brutális emberrablásról készült videó terjedt el a közösségi médiában: egy izraeli egyetemista diáklány az életéért könyörög, miközben elhurcolják a támadói egy zenés rendezvényről.

Az izraeli Kibbutz Re'im közelében a szukkót zsidó ünnep végét ünnepelték egy szabadtéri zenei fesztiválon szombaton, amikor váratlanul megjelentek a Hamász fegyveresei, tüzet nyitottak a tömegre, és több civilt elraboltak. Az elrabolt fesztiválozók között van a 25 éves Noa Argamani is, akit egy motorral vitt magával egy palesztin férfi. A rémült diáklány az életéért könyörgött az elrablójának, miközben Argamani barátját, Avi Nathant fegyveresek bántalmazták.

Miután híre ment a történteknek, családjuk sem a diáklányt, sem pedig a barátját nem tudta elérni telefonon.

„Noa Argamani egy kedves, pozitív nő, aki nagyon szeret utazni” – mondta egyetemista szobatársáról Amir Moadi. Hozzátette, Argamaninak nincs testvére, szülei pedig sokkos állapotba kerültek lányuk elrablása miatt.

Jonathan Conricus, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője azt mondta, a Hamász által fogva tartott izraeli állampolgárok száma példa nélkülien magas.

Forrás: New York Post


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!