Ugyanis a kormány a korábbi előrejelzésekhez képest nagyobb inflációval számol jövőre, a nyugdíjemelést pedig a pénzromlás mértékéhez kötik.


A kormány frissen közzétett konvergenciaprogramja szerint 6 százalékos inflációval kalkulál a kormány 2024-ben, így jelen állás szerint 6 százalékos nyugdíjemelésre lehet számítani jövőre.

A Pénzügyminisztériumnak európai uniós kötelezettsége, hogy április végéig elkészítse a konvergenciaprogramot. Ez idén is megtörtént, és ebből kiderül, hogy

Mivel a nyugdíjemelést az inflációhoz kötik, jelen állás szerint a nyugdíjasok 6 százalékos emelésre számíthatnak jövőre. Ez az átlagos nyugdíj esetén 12 ezer forint pluszt jelenthet havonta, abban az esetben, ha idén nem kerül sor nyugdíj-kiegészítésre – mutatott rá a Menedzser Fórum.

Hozzátették, idén a kormány nem lát esélyt nyugdíjprémium kifizetésére, amelynek feltétele a 3,5 százalékosnál nagyobb mértékben emelkedő GDP. 2023-ra csupán 1,5 százalékos GDP-növekedést jósolnak. Ám 2024-ben már 4 százalékos GDP-emelkedésben bízik a Pénzügyminisztérium, és ha ez valóban így lesz, 10 ezer forint prémiumot kapnak a nyugdíjasok.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!