Az Ars Sacra Fesztivál 18. alkalommal hozza el a szakrális művészetek legjavát országszerte, több mint 400 ingyenes programmal készülnek szeptemberben.


Szeptember 13-án elindul a régió legnagyobb szakrális művészeteket bemutató fesztiválja, az Ars Sacra, amely idén ünnepli nagykorúságát! Már 18 éve hirdeti, hogy a kultúra az emberi élet egyik legfontosabb forrása, amely képes közvetíteni a hit, a remény és a szeretet üzenetét minden korosztály számára. Az idei fesztivál fővédnökei Nagy Zsuzsanna asszony, a köztársasági elnök felesége, valamint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Az Ars Sacra rendezvénysorozat mindig is a művészetek sokszínűségét és az emberi lélek mélységeit igyekezett bemutatni. Reményik Sándor szavai - „A Szépség egy - Isten nevében” - tökéletesen összefoglalják a fesztivál lényegét. Ezt az üzenetet most is közel 400 ingyenes programmal közvetítik országszerte, ahol előadások, kiállítások, koncertek és szakrális séták várnak minden érdeklődőt.

Színes programok országszerte

Az ország számos pontján változatos programokkal készülnek, így mindenki találhat kedvére valót. Nemcsak művészeti gyöngyszemeket kínálnak, hanem örökérvényű igazságokat és üzeneteket is átadnak. Az idei fellépők között olyan neves művészek szerepelnek, mint Petrás Mária, Bogányi Gergely, Klukon Edit és Ránki Dezső, a Korossy Vonósnégyes, Csalog Benedek, a Szent Efrém Férfikar, Virágh András Gábor, Berecz András, a Jazzation vagy a Gemma Énekegyüttes.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!