Országszerte számos izgalmas programot kínálnak majd a főzdék, és sok különlegességet is meg lehet majd kóstolni.


Május 25-én, szombaton különleges élményben lehet része azoknak, akik kedvelik a jó söröket és a gasztronómiai kalandokat. Az ország számos pontján ugyanis újra megnyílnak a kisüzemi sörfőzdék kapui a Nyitott Főzdék Napja keretében. Ez az esemény kiváló lehetőséget kínál arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljünk a sörfőzőkkel, betekintést nyerjünk a sörkészítés rejtelmeibe, és természetesen megkóstoljuk a különlegességeket is.

Az Őrségben található ŐriBird Sörfőzde például interaktív workshopot tart, ahol megtanítják, hogyan készíthetjük el otthon egyik legnépszerűbb sörüket. Csempeszkopácson a Krenner Beer nemcsak a sörfőzdét mutatja be, hanem a középkori vásárok hangulatát is megeleveníti. Győrújbaráton a Vaskakas Sörfőzde ingyenes túrákat tart, míg Pannonhalmán a Szent Orbán Borpiknik részeként a Főapátság arborétumából indul a program.

Balatonföldváron a Helka Sörfőzdében vadonatúj sörökkel ismerkedhetnek meg a látogatók, Cecén pedig az egyik legmodernebb hazai sörüzemet nézhetik meg. A Pécsi Sörfőzdénél pizzákat sütnek a sörök mellé, és három különlegességet is kóstolhatnak: a Szalon Tiszta Malátás sört, a Pécsi IPA-t és a Szűretlen Szalont. Hatvanban ezen a napon nyitja meg a kapuit a Csupor Craft Beer, itt nyitóbulival várják az érdeklődőket, míg Ózdon a Bolyki Serházban két új tavaszi sört is bemutatnak.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!