Az ügyre rálátó egyik szereplő szerint a nehéz gazdasági körülmények miatt került le a napirendről a klasszis sportoló nagyszabású terve.


Néhány napja beszámoltunk róla, hogy csalódott posztban szólt be a sportági vezetőségnek Hosszú Katinka, amiért nem tudta elindítani tervezett úszóakadémiáját. A világklasszis sportoló többek között azt írta: „Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. [...] Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.”

A Sportal próbálta megkeresni a sportállamtitkárságot és a Magyar Úszó Szövetséget, de egyikük sem kívánt reagálni az elhangzottakra, és maga Katinka is lezártnak tekintette az ügyet. Annyit azonban megtudtak, hogy Katinka népszerűségét és széles kapcsolati hálóját is megpróbálta bevetni ügyének sikeressége érdekében.

Egy neve elhallgatását kérő bennfentestől a lap megtudta: a projekt elkaszálásában jelentős szerepet játszhatott a jelenlegi nehéz magyar gazdasági helyzet is.

„Egyedi szisztémát alkalmazva, állandóan versenyezve és edzve aratott fantasztikus sikereket úszóként, de hogy ezt általánosítva, országos szinten bevezessék, erősen kérdéses, hogy jó ötlet-e” – nyilatkozta az ügyre rálátó informátor.

– tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy a sportolónő részéről is szükség volna egy kis türelemre. „Úgy tudom, hogy nem került le végleg a napirendről a téma, csak most nincsen rá pénz. A Duna Arénát így is sokkal kedvezőbb feltételekkel használja, mint bárki más.

– fogalmazott a forrás.

Sós Csaba szövetségi kapitány szerint egyre jobban bővül az úszás hazai bázisa. Mint fogalmazott: „A közelmúltban indult el a gigantikus Úszó Nemzet Program, amely a világon egyedülálló. Négy városban rajtolt teszt üzemmódban, a terv az, hogy az egész országra kiterjesztjük. A kormányzat alapvető célkitűzése az volt, hogy mindenki tanuljon meg úszni, de távolabbra mutat, hogy a korábbi harminc-negyven ezer helyett százezernél többen jelennek meg a rendszerben. Eddig felfedeztünk egy Milák Kristófot, három-négy másik eltűnt, mert nem jött le az uszodába, nem tellett rá a családjának, ezentúl viszont mindenki a szemünk előtt lesz, egy fél tehetség nem tűnhet el”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!