A polgármester szerint tanulmányúton vesznek részt. Egy kerületi tanár szerint a pénzből oktatási eszközöket is vehettek volna az iskoláknak.


Nizzába utaztatta tanulmányi kirándulásra az észak-pesti tankerület vezetőjét és több általános iskola igazgatóját a XVI. kerületi önkormányzat - tudta meg az RTL Híradó. Egy helyi pedagógus azt mondta a csatornának, hogy a pénz jobb helyre is mehetett volna, például vehetne színes nyomtatót az iskoláknak az önkormányzat.

Egy a neve elhallgatását kérő kerületi tanár szerint már „néhány napja már pletykálták a folyosókon, hogy utaznak a főnökök”.

A kerület fideszes polgármestere is elismerte, hogy valóban Nizzában vannak az intézményvezetők. Kovács Péter válaszában azt írta, hogy

A kerületi polgármester azt is hozzátette, hogy „az önkormányzatnál évtizedes tradíció a pedagógusok megbecsülése, mely nemcsak a szavak szintjén valósul meg, hanem tettekben is”.

A kerület ellenzéki országgyűlési képviselője szerint ugyanakkor szerencsétlen dolog intézményvezetőket és tankerületi vezetőket utaztatni, amikor heti szinten tüntetnek diákok és pedagógusok az oktatás egyre romló színvonala miatt.

Egy kerületi pedagógus azt mondta, hogy bár az önkormányzat csak az oktatási intézmények épületeiért felelős, amelyeket rendben is tart, az utazásra költött pénzből adományozhatott volna oktatási eszközöket is az intézményeknek.

Kovács Péter válaszából az nem derült ki, hogy pontosan hányan utaztak Nizzába, és az sem, hogy mennyibe került mindez az önkormányzatnak.

(Forrás: rtl.hu)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!