Tavaly májusban derült ki, hogy négynapos tanulmányúton vett részt az Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetője több iskolaigazgatóval együtt Nizzában a XVI. kerület pénzéből.


„A pedofília elítélésére előterjesztést adtam be a XVI. kerületi önkormányzat elé, a Fidesz azonban csak úgy volt hajlandó megszavazni, hogy beleírták a közpénzből finanszírozott tanulmányutak szervezésének lehetőségét” – írta Facebookra is feltöltött közleményében Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője.

A politikus még február 18-án nyújtott be „Javaslat a pedofília és a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekkel összefüggő erkölcsi és politikai nyilatkozat elfogadására” címmel sürgősségi indítványt a kerületi képviselő-testület elé. Ebben többek között arról írt, hogy a helyi önkormányzatnak kiemelt feladata a gyermekek mindenekfelett álló érdekének figyelembe vétele és az egyenlő bánásmód követelményeinek betartása, valamint a pedofília és a gyermekekkel szemben elkötvetett bűncselekmények elítélése.

A DK képviselője szerint a Fidesz ezt a határozatot csak jelentős módosításokkal és kiegészítésekkel együtt volt hajlandó elfogadni. A Telexnek is elküldött módosító javaslatban többek között ez a mondat is szerepel a gyerekek érdekeinek érvényesítése érdekében teendő konkrét intézkedések között:

A Telex emlékeztet rá, hogy tavaly májusban derült ki, hogy négynapos tanulmányúton vett részt az Észak-Pesti Tankerületi Központ vezetője több iskolaigazgatóval együtt Nizzában a XVI. kerület pénzéből. A polgármester akkor azzal indokolta az utazást, hogy „évtizedes tradíció az évenkénti intézményvezetői tanulmányút”. Az oktatási vezetők állítólag 4 napot töltenek a tengerparti városban.

Az ügyben Nemes Gábor és a momentumos Hollai Gábor közérdekű adatigénylést nyújtott be az önkormányzathoz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!