Kiskunhalason lett rádió és jégpálya, az iskola igazgatóját meg közben leváltották. Mindez egy Balog Zoltán egyházkerületéhez tartozó egyházközségben történt.


A múlt héten lemondott Novák Katalin annak ellenére köztársasági elnöki kitüntetésben részesítette Bödecs Pált, hogy az általa vezetett Kiskunhalasi Református Egyházközségnek vissza kellett fizetnie 62 millió forint normatívát, amit jogosulatlanul használtak fel, tudta meg a Népszava.

A lap értesülései szerint emiatt egy iskola működéséhez szükséges beruházások hiúsultak meg, ám a Balog Zoltán vezette egyházkerülethez tartozó egyházközség vezetője tavaly augusztus 20-án Semjén Zsolttól átvette a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatát, amit „kimagasló tevékenysége elismeréseként” indokoltak.

Mindezt úgy, hogy a lap birtokába jutott két évvel korábbi jelentés szerint az egyházközség a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnáziumot és Kollégium támogatására kapott összeg egy részét „hitéleti működése során nagy valószínűséggel felhasználta”. A közben még kiskunhalasi díszpolgárrá is választott Bödecs Pál ráadásul a 85 százalékos belső támogatottság ellenére tíz év után leváltotta a szakmai sikerekkel, diákok, szülők megelégedésére dolgozó igazgatónőt.

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mire használták fel az összeget, de a vizsgálat szerint lelkészi fizetésre, rezsire ment ebből a pénzből.

A könyvvizsgáló jelentésében az áll, hogy a Kiskunhalasi Református Egyházközség a tulajdonában lévő Halas Rádió alapítására és működésére összesen 59,8 milliót adott át az elmúlt években. 2017-ben a Halas Rádió Kft.-re bízták az egyházközség és a kiskunhalasi önkormányzat közös jégpályájának létesítését és működtetését is. Az újsághírek szerint összesen 35 millióból megépült jégpályához az önkormányzat 15 millió forintot adott, a többit az egyházközség állta.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!