Sok helyen hiány van a tapasztalt munkaerőből, ezért a Twittertől elbocsátott több ezer embert most igyekeznek más tech cégek magukhoz csábítani.


Zavar Elon Musk vezetési stílusa? Gyere hozzánk! - ilyen és ehhez hasonló felhívásokkal próbálják a kiéhezett technológiai cégek elcsábítani azt a több ezer embert, akiket a Twittertől bocsátottak el.

Miután Elon Musk felvásárolta, majd átvette a vezetést a Twitter felett, több felsővezetőt elküldött és nagymértékű leépítést hajtott végre. A munkavállalók mintegy felének, 3700 alkalmazottat mondott fel a világ leggazdagabb embere.

Ebben viszont több más nagyvállalat lehetőséget látott és most próbálják azokat a tapasztalt mérnököket magukhoz csábítani, akik megvetik Elon Musk lépéseit.

Katie Burke, az amerikai HubSpot szoftvercég vezérigazgató-helyettese elítélte Muskot, amiért elbocsátott több alkalmazottat is, akik kritizálták a Twitter új vezetőjét a vállalat belső Slack csatornáin. Hogy ez valóban így történt-e, azt viszont eddig egyik sajtóorgánum sem tudta megerősíteni.

– írta egy LinkedIn-bejegyzésében.

Hétfőn késő este Burke bejegyzésére több mint 35 000 pozitív reakciót érkezett a LinkedIn-en. A Twitter és Musk nem reagált a megjegyzésekre. Azóta más cégek is hasonló módszerrel próbál alkalmazottakat toborozni.

Amanda Richardson, a CoderPad toborzószoftver-startup vezérigazgatója nyílt levelet tett közzé a Twitter egykori alkalmazottainak. Ebben kifejtette, hogy alkalmazottaik a képességüket nem csak a munkahelyükön, de otthon is megmutathatják. Ezzel arra utalt, hogy a Twitter tulajdonosváltásakor felléptek a távmunka ellen és kifejezetten tiltották azt.

Michael Weening, az amerikai Calix felhő- és szoftvercég vezérigazgatója is hasonló LinkedIn bejegyzést tett közzé, amiben azt ígérte a leendő munkavállalóinak, hogy élvezni fogják a vállalati kultúrát és maguk mögött hagyhatják a mérgező légkört.

A Muskkal szembeni nyilvános kritikák rávilágítanak az iparágban tapasztalható hatalmas munkaerőhiányra is. A tech cégek főként tapasztalt munkaerőt keresnek.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!