A szokások szerint a legtöbben kiállnak a politikus mellett, és elítélik a volt barátnő kitálaló interjúját. Ugyanakkor vannak, akik Vogel hangfelvételének készítése kapcsán felemlítik a Varga Judit-párhuzamot is.

Ahogy arról korábban írtunk, Vogel Evelin súlyos vádakkal illette Magyar Pétert. A volt barátnő interjúja szerda reggel jelent meg az Indexen, és ebben többek között agresszív, erőszakos embernek állítja be Magyart, aki többször vele is fenyegetően viselkedett, miközben szerinte a politikus „alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban. Mindig nagy volt a szája, de valójában ő a biztosra játszott”.

Később Magyar Péter a Facebookon állt elő egy merőben más sztorival. Mint mondta, ő nagyon szerette Evelint, akivel azonban megromlott a viszonya. A Tisza Párt elnöke szerint szakításuk után volt barátnője kereste meg, amikor ő politikai nyilvánosságot vállalt. Később megtudta róla, hogy hangfelvételeket készített a pártban folyó megbeszélésekről, és ezeket pénzért továbbadta a Fidesznek, miután Magyart és a pártot is megzsarolta. Az ellenzéki politikus emiatt a zsarolás miatt feljelentést tesz.

Magyar Péter bejegyzésére alig három óra alatt több mint 5000 ezer komment érkezett. Ahogy az a politikus oldalán lenni szokott, ezek túlnyomó többsége támogató és Vogel viselkedését elítélő hozzászólás – nem volt ez máshogy tavasszal sem, amikor Varga Judit adott (azóta is egyetlen) interjút Hajdú Péter Frizbijének.

A hozzászólók túlnyomó többsége sajnálja a történteket és együtt érez Magyarral, feltűnően sokan vannak azok is, akik utólag már előre látták, hogy Vogel Evelin nem hozzá való nő.

„Korábban sem kellett volna vele összejönni, Evelin anyjának a milliárdos csalása se tett túl jót a Tiszának” – írta egyikük, utalva arra, hogy az exbarátnő annak ellenére adott interjút kormánytól nem messze álló médiának, hogy korábban a kormányközeli sajtó az édesanyja kétes pénzügyeit vesézte.

És akad aki egyenesen a jövőbe látott: „Tavasszal az egyik TikTok élőd után mondtam a barátaimnak, hogy ha van valami, amin ez az egész elúszhat, az egy nő lesz... nagyon remelém hogy ezt is sikerül kimozogni valahogy, és azt is, hogy a jövőben még óvatosabb leszel...” – írja az illető.

Ugyanakkor a válaszok között is vannak érdekes, ráadásul Magyar Péter ellen szóló vélemények. „Ez az a helyzet - ha így igaz egyáltalán -, amikor a fagyi visszanyal!” – írja az egyik kommentelő, míg egy másik hozzáteszi: „Ő ugyanezt tette a feleségével, a gyermekei anyjával! Ennél kevés aljas dolog létezik a világban.”

Ugyanakkor jelentős többségben vannak azok, akik szerint Magyar Péter akár erősebben is kijöhet a botrányból, és az eset akár a malmára is hajthatja a vizet. Egyikük azt írja, ami alapvetően jellemző a kommentfal hangulatára: „A Tisza Párt nem egy ember, hanem egy olyan közösség, akiknek elege lett a jelenlegi rendszerből és politikusokból! Kedves Péter, Te állsz az élen, és akik hisznek a rendszerváltásban, nem fognak megtorpanni egy ilyen, vagy hasonló hirre! Nem fognak elpártolni Tőled! Az pedig, hogy a hölgy eladta pénzért a becsületét, az őt minősíti! Kitartást!”

Sokan reagáltak Magyar Péternek arra a kommentjére is, amiben jelezte, hogy Vogel Evelinnel az interjút egy olyan indexes munkatárs készítette, aki korábban 12 milliós szerződést kapott a KDNP-től a politikusait népszerűsítő propagandavideók készítésére.

Az mindenesetre biztos, hogy szerda délután a Tisza Párt elnöke és volt kedvese még ismerősök voltak a Facebookon:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!