A Tisza Párt elnökének Facebook-posztjából egy merőben más történet rajzolódik ki, mint amit volt párja mondott el korábban az Indexnek.


Szerda délelőtt már reagált is Magyar Péter arra a reggel megjelent interjúra, amit volt párja, Vogel Evelin adott az Indexnek. Ebben az exbarátnő többek között arról beszélt: „Ő [Magyar Péter] alapvetően nem bátor ember, ő az az ember, aki feltett mindent egy lapra. Neki nem volt elképzelése, meggyőződése, ő nem akart változást az országban.” Az interjúban alapvetően hirtelen haragú, agresszív embernek írta le a Tisza Párt elnökét, aki vele is félelmet keltően viselkedett.

Magyar Péter délelőtt Facebook-posztjából egy másik történet bontakozik ki. E szerint a házassági ajánlatra Vogel valóban nemet mondott, majd eltűnt a későbbi pártelnök életéből, de Magyar állítása szerint exe kereste fel ismét a kegyelmi ügy nyomán adott partizános interjúja után, „azzal hogy mégis szeretne velem újra összejönni.” „Hittem neki” – teszi hozzá a politikus, aki azt is megemlíti, hogy „2023 áprilisa óta támogattam őt anyagilag”.

Majd írását így folytatja: „A tavaszi turbulens időszakban komoly nyomás nehezedett rám, szerettem volna, ha van valaki mellettem, akiben bízhatok, aki támogat. Tudta hogy milyen terhelés alatt vagyok, de amikor valóban szükségem lett volna rá, nem volt mellettem.”

„Ahogy mondta, soha nem volt ilyen közel a “first lady” pozícióhoz. Mikor szakítottunk, akkor vált teljesen nyilvánvalóvá számunkra, hogy mi motiválta igazából a velem való kapcsolatában.”

Magyar Péter súlyos állításokat is tesz posztjában.

– írja. „Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az indexen megjelent hazug propaganda interjút” – teszi hozzá.

A Tisza Párt elnöke azt is állítja, kapcsolatuknak nem úgy lett vége, ahogy az interjúban Vogel beszélt róla, „hanem a fenyegetései miatt”. „Rájöttünk arra, hogy Evelin hang- és képfelvételeket készített a velem és a párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról. A Fidesszel kötött piszkos megállapodásának részét képezi a hang- és képfelvételek átadása is” írja Magyar Péter, ami a felvételek esetleges kiszivárgását is előrevetíti.

Állítása szerint amikor Radnai Márk alelnökkel szembesítették Vogel Evelint, hogy tudomásuk van a hangfelvételekről, „ő meglepődött, de semmit nem tagadott”.

„Evelint a történtek és a fenyegetései ellenére az utolsó pillanatig meg akartuk óvni a büntetőjogi és politikai következményektől. Megkértük, hogy próbáljon kifarolni a Fidesz vezetésével megkötött megállapodásból, de ő láthatóan másképp döntött” – írja Magyar Péter.

„Milyen érdekes, hogy valakinek eszébe jut annak a propagandának interjút adni, amely tavasszal egy hónapon keresztül gyalázta a saját édesanyját…” – teszi hozzá a politikus.

„Innen is üzenjük Rogán Antalnak, Kubatov Gábornak és a gazdájuknak, Orbán Viktornak, hogy nem ijedünk meg a stázi módszerektől sem és bármit is tesznek, bármilyen maffia módszerhez nyúlnak is, mi akkor is lépésről lépésre, tégláról téglára visszavesszük a hazánkat és magyar emberek millióival közösen építünk egy békés, igazságos és élhető Magyarországot” – üzeni Magyar Péter. Posztját pedig személyesebb hangvételben fejezi be:


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!