Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elsősorban a Bolt védjegyhasználati gyakorlatát kifogásolta beadványában. Az Ubert 2016-ban már sikeresen elüldözték az országból.


Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke, Metál Zoltán azt kéri a fővárostól, hogy semmisítsék meg a Bolt személyszállításra vonatkozó szerződését, mert az szerinte jogellenes - ez derült ki az Index birtokába jutott levélből.

A taxis érdekvédelmi szövetség vezetője elsősorban a Bolt védjegyhasználati gyakorlatát kifogásolja, véleménye szerint ugyanis a Fővárosi Közgyűlés rendelete pontosan meghatározza, hogy a személytaxin milyen egységes szabadjelző és logó helyezhető el, amitől csak védjegyoltalom alatt álló szabadjelzővel szabad eltérni. Ez utóbbi is csak akkor lehetséges, ha mind a szabadjelző, mind pedig a logó védett, illetve jóváhagyott.

"A fő probléma, hogy nem azonos feltételek mellett kell versenyezniük a szegmens szereplőinek” - magyarázta az Indexnek Metál Zoltán a beadványuk okát.

A magyar taxisok egyszer már sikeresen elüldöztek egy külföldi hátterű taxistársaságot az országból, 2016 júliusában a tiltakozásuk hatására vonult ki az Uber Magyarországról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!