José Luis Martín szerint 1700 méteres mélységben elektromos meghibásodás történt, nagyjából 1 perccel ezután következett be a merülőhajó összeroppanása.


A legújabb szakértői vélemény szerint a Titan tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó öt utas életük utolsó pillanataiban pontosan tisztában volt vele, hogy nem fogják túlélni a katasztrófát. José Luis Martín szerint a tengeralattjáró 900 métert süllyedhetett kontroll nélkül nagy sebességgel, orral lefelé a vízben, ami 48 és 71 másodperc közötti ideig tarthatott.

A spanyol mérnök a tengeralattjáró súlya, tolóereje, sebessége, tömege, gyorsulása és a víz súrlódási együtthatója alapján végezte el a számításait.

- magyarázta a tengeralattjáró-szakértő.

- ismertette a sokkoló részleteket Martín.

Ahogyan arról többször is beszámoltunk, az OceanGate vállalat Titan merülőhajója június 18-án reggel 8 órakor kezdte meg merülését a Titanic roncsai felé. 9 óra 45 perckor azonban megszakadt a kapcsolat a tengeralattjáróval, az amerikai haditengerészet pedig egy robbanás hangját regisztrálta. Öt nappal később megtalálták a tengeralattjáró törmelékét az óceánfenéken, 1600 méterre a Titanictól, a fedélzeten tartózkodó öt ember közül mindenki meghalt a katasztrófában.

(via Blikk, Marca)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!