„Azért volt fontos nekünk, hogy ott legyünk ezen a beszélgetésen, hogy lássák az emberek, ki az a K. Endre. Ki az az ember, aki elnöki kegyelmet kapott. Ki az az ember, aki miatt lemondott a posztjáról egy köztársasági elnök Magyarországon”.


Moskovics Judit és Boros Krisztina a Fókuszban mesélték el, hogyan készült el a Házon kívül hatalmas port kavaró K. Endrét lebuktató, rejtett kamerás riportja. Ebben a férfi a bicskei gyermekotthon igazgatójának áldozatát próbálta rávenni, hogy változtassa meg a vallomását.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Házon kívül exkluzív riportjából kiderült, a Novák Katalin lemondását okozó kegyelmi ügy főszereplője hamis vallomásra akarta rávenni a bicskei gyermekotthon egyik molesztált áldozatát. Azt a fiút, akinek a vallomása néhány évvel ezelőtt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekotthon volt igazgatóhelyettese börtönbe kerüljön. Egy februári napon pedig egy budapesti parkba beszéltek meg egy újabb találkozót. Itt K. Endre és a fiú egy padra ültek le beszélgetni, ahol a volt igazgatóhelyettes újra az ártatlanságát hangoztatta. "Azt mondta, hogy hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit, nem vettem elő papírt, amit alá kellett volna írni" - ámm a fiú ellenállt. „Jó, de én most már ezt nem akarom, hogy módosítani, minden, én mondom, minden tőlem telhetőt megtettem, Endre bácsi" - mondta.

Az RTL Házon kívül című műsora után a készítők elmesélték a hatalmas port kavaró riport hátterét és annak nem mindennapi előkészületeit.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!