Már nemcsak a kormánypárti, hanem a bizonytalan és az ellenzéki szavazók közül is egyre többen hiszik azt, hogy a szankciók miatt emelkednek gyorsan az árak.


A Publicus Research február 28. és március 6. között, a Népszava számára készített felmérése szerint

A kereskedők ármegállapítási módszereit március elején a megkérdezettek 77 százaléka okolta, tavaly év végén még csak 63 százalékuk. Ezzel párhuzamosan 86 százalékról 75 százalékra csökkent azok aránya, akik szerint a gyenge forint a felelős az élelmiszerárak gyors emelkedéséért. A kormány gazdaságpolitikáját hibáztatók tábora pedig 74 százalékról 65 százalékra csökkent.

Március elején a Fidesz-KDNP szavazóinak már a 96 százaléka okolta a brüsszeli szankciókat a magas élelmiszerárakért, holott decemberben még csak 85 százalékuk vélekedett így. Tavaly év végén az ellenzékiek még csak 19, a bizonytalanok 38 százaléka tette felelőssé a szankciókat, márciusban már 27, illetve 57 százalékuk.

A bizonytalanokat és a kormánypártiakat viszont egyre inkább meggyőzi a kormány: körükben 80 százalékról 76 százalékra, illetve 45 százalékról 32 százalékra csökkent a hazai gazdaságpolitikát helytelenítők aránya.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!