Április 18-án ünnepli 80. születésnapját Ragályi Elemér, a Régi idők focija, a Szabadíts meg a gonosztól és a Szerencsés Dániel operatőre.


Az Emmy-díjas filmes a Magyar Hangnak adott interjújában arról beszélt, mint állampolgár, nagyon sértettnek érzi magát. Halálosan sértettnek.

Emlékszem 1990-re, amikor lángoló szemmel beszéltem arról az HBO munkatársainak, hogy micsoda aranykor köszöntött erre az országra. Ezt pedig meggyőződésből mondtam. Amikor zöldkártyát kínáltak nekem Amerikába, akkor azt mondtam, nem, én megyek vissza Magyarországra. Mert olyan évek jönnek, amikor érdemes ott lenni

- fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy örülhetünk, hisz a kormány hasonlókat mond, apokaliptikus víziókkal riogat, és sulykolja, hogy nem elég a jelennel foglalkozni, mert a jövő szörnyűségeket hozhat, Ragályi Elemér azt mondta, ez megint más, de nagyon be is jött nekik.

Még csak azt sem lehet mondani, hogy a vallásos vakhit intelligenciafüggő lenne, hiszen egyetemi tanárok éppoly borzongva mondják ki a migráns szót, mint egy átlagember. A Mario és a varázsló jut eszembe: mintha átok ülne rajtunk, és hipnotizálták volna az országot. A goebbelsi propaganda mintájára zajlik ez, nem csoda, hogy működik.

A teljes interjút a Magyar Hang következő, április 18-án megjelenő számában olvashatja.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!