Elhisszük vagy sem, de az életünk ⅓-át alvással töltjük. Emiatt sem alaptalan kijelentés, hogy különböző szempontok alapján, de meghatározza a személyiségünket. Hovatovább, az sem mindegy, melyik oldalon alszunk - ugyanis kiderült, hogy az ágy jobb oldalán alvók nehezebben ébrednek.

A Bright Side összegyűjtötte az emberek preferenciáit és tapasztalatait, hogy pontos képet festhessünk az alvási szokásokról. A kutatásban 2,000 amerikai vett részt.

A Slumber Cloud kutatása alapján fontos hatással van a személyiségünkre, hogy melyik oldalon alszunk. A felmérésben csak dolgozó amerikaiak vettek részt és érdekes eredmények születtek.

A tanulmány kimutatta, hogy a bal oldalon alvók nemcsak bal-agyféltekéjüek, hanem szeretik a régi zenéket és a drámákat. Ezzel szemben pedig a jobb oldalt alvók jobb-agyféltekéjűek, vagyis az ütősebb zenéket kedvelik és ha filmről van szó, az akciófilmek mellett döntenek.

Háton alvás

Személyiség: Aki lehajtott karokkal alszik inkább zárkózott embertípus, azonban ha a karjait oldalra teszi akkor minden bizonnyal nyitott gondolkodású és nyugodt. Magas követelményeket támaszt nemcsak magával, hanem másokkal szemben is. Az emberek pedig jó hallgatóságnak tartják.

Egészség: Ha fáj a háta, az ilyen típusú fekvés ezt tovább ronthatja. Továbbá, amennyiben hajlamos a horkolásra, a háton alvás nem jó ötlet. Noha azért vannak előnyei is. Nem fog fájni a nyaka, ugyanis a gerince, a nyaka és a feje is természetesen helyzetben van. Jó, ha kicsit megemelt párnán alszunk, sőt kifejezetten hasznos gyomorégés ellen.

Hason alvás

Személyiség: Egyedi, igazán különleges. Magas önbecsüléssel rendelkezik, ám olykor zárkózott és képes magában tartani dolgokat. Ráadásul nem szereted, ha kritizálnak.

Egészség: Valószínűleg látja reggelente, hogy milyen mélyek a ráncai. Sajnos ebben a pozícióban könnyedén alakulnak ki éles ráncok, szarkaláb és nasolabialis redők. A háton alvás nagy nyomást helyez a nyaki idegekre, így könnyen elképzelhető, hogy kisebb nyaki problémákkal küzd.

Oldalt alvás

Személyiség: Ha magzatpózban alszik kívülről kemény, de belül törékeny személyiségre utal. Ha a karjai közel vannak a testéhez ön társaságkedvelő és hiszékeny ember.

Egészség: Mivel oldalán fekve alszik, így a horkolás szinte kizárható, ugyanis a légutak nyitva maradnak. Viszont ha szívproblémái vannak gyakran előfordulhat, hogy néha légszomjat tapasztalhat.

Mi a véleményed?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!