Nyolcvanegy éves korában elhunyt Haumann Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a nemzet színésze.

Kapcsolódó

Elhunyt Haumann Péter

A Kossuth-díjas színész 81 éves volt.

A magyar hírességek sem mentek el szó nélkül Haumann halála mellett: több volt kollégája is posztban búcsúzott el tőle.

Nagy Ervin például azt írta, számára Haumann neve jelentette azt először, hogy színész.

Hatéves koromban tudtam elolvasni egy meselemez borítóján a nevét és megjegyeztem magamban, hogy ő az a bácsi, akinek a hangját hallgatom kétéves korom óta… amit kaptam aztán később tőle nézőként, fiatalként művészként, pályatársként, az felbecsülhetetlen. Nagy ajándék, hogy ismertem és elmondhattam magamról, hogy a Haumann Péter kollégája voltam… néha talán annál is több. Jó utat az óriások birodalmába! Isten veled, Péter, Isten veled, Színészkirály….

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nagy Ervin (@nagy_ervin_hivatalos) által megosztott bejegyzés

Németh Kristóf annyit írt: "Isten Veled, Péter! Őszinte részvétem…????"

Csonka András számára felfoghatatlan és elfogadhatatlan a hír. Szerinte az egyik legnagyobb színész távozott, aki valaha magyar színpadra lépett:

Pótolhatatlan. Mindent tudott, és még annál is sokkal többet. Sok kedvencem volt, de ha egy interjúban egyetlen nevet kellett mondanom, az az Övé volt. Egyszerűen nem voltak műfaji korlátai. Ő volt számomra a színészzseni. Haumann Péter, mindent hálásan köszönünk! ????❤️????❤️

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Csonka András (@csonkabrandy) által megosztott bejegyzés

Oroszlán Szonja egy közös képükkel búcsúzott, ahogyan azt írta, nem tér magához: "Rengeteget dolgoztam vele, rengeteget tanultam tőle, egyik legkedvesebb kollegám volt és határozottan kedvenc színészem kislánykorom óta. Fantasztikus ember. Mindig hatalmas mosolyt váltott ki belőlem valahányszor találkoztunk. Elvitt egy darabot a szívemből… Nyugodj békében, drága Péter! ????????????"

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szonja Oroszlan (@szonjaoroszlan) által megosztott bejegyzés

"Az egyik legnagyobb volt. Színészként is, Emberként is!" - kezdte búcsúzó posztját Vujity Tvrtko.

Hatalmas alakításai voltak színpadon és filmekben egyaránt! Vele ismét fiatalságunk, életünk egy fontos darabkája távozott a Mennyországba. Sokat vesztettünk a halálával. Rengeteget. Isten Önnel, Művész Úr.

Lengyel Tamás pedig azt írta közösségi oldalán:

Elment Haumann Péter. Az egyik legnagyobb színész. Volt, hogy az apám volt, volt, hogy a szerelmem apja, legutóbb meg a nagybácsim. Meg vagyok rendülve. Nem találok szavakat. Nagyon sajnálom.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lengyel Tamás (@lengyeltamas_official) által megosztott bejegyzés


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!