Sőt, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc is elbúcsúztatta a közösségi oldalain az énekesnőt.


Ma esti a hír: meghalt Lang Györgyi. Több politikus, színész és kollégái is búcsúznak tőle a közösségi oldalaikon.

Németh Kristóf színész ezt írta:

"Györgyi… Istenem… Legyen könnyű most már…"

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is búcsúzott tőle, ő barátjaként is számon tartotta.

"Elment Lang Györgyi. Ő is.

Évekig úgy emlékeztem, hogy színésznőként láttam először Pécsen a nyolcvanas évek végén Spiró Csirkefej darabjában. Aztán egyszer egy interjúban ezt elmondtam neki, mire ő azt válaszolta, hogy soha nem játszott a darabban.

Rossz belépő volt. De jót röhögtünk. Vele szinte csak röhögni lehetett. Az utóbbi húsz évben baráti társaságaink összeértek, így lettünk messzi/közeli barátok.

Pár hete Györgyi születésnapi videójához még csináltam egy köszöntőt. Az utolsót. Elment egy szabad ember, egy szívember, egy barát. Pocsék hónapokat élünk. Ölellek nagylány."

Karácsony Gergely főpolgármester pedig ezt írta:

"Hatvanhat éves korában meghalt Lang Györgyi, színésznő, énekesnő és műsorvezető, a Padödő tagja. Falusi Mariannal együtt fontos szerepe volt abban, hogy a rendszerváltás egyszerre felszabadító és sok új terhet hozó időszaka derűvel, humorral, iróniával telt meg.

Miközben a közönség felé jókedvet sugárzott, az élet nem volt hozzá kegyes. Az egykor a színpadon lelkesen táncoló énekesnő hosszú évek óta kerekesszékben élt, tavaly pedig súlyos stroke tette még nehezebbé mindennapjait. Ám ő mozgásában és beszédében korlátozva is dolgozott és megőrizte érdeklődését a világ és Magyarország dolgai iránt.

Megpróbáltatásai ma véget értek. Karcos, szókimondó bölcsessége, sokoldalú tehetsége mindannyiunknak hiányozni fog. Együttérzek szeretteivel, rajongóival és csodálatos barátjával, Falusi Mariannal.

Nyugodjék békében!"

A Pécsi Nemzeti Színház is búcsúzik tőle egy posztban:

A Klubrádió, amelynek hosszú ideig műsorvezetője volt, így búcsúzott elhunyt kollégájától:

"Hatvanhat éves korában elhunyt kollégánk, Lang Györgyi énekesnő, műsorvezető, színésznő, a Pa-dö-dő együttes tagja."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!