Az adatigénylés benyújtó Tóth Endre Momentumos politikus szerint a tanárokkal szemben keményen fellépő vezetők mindannyian jól fizető állásban ülnek, amihez foggal-körömmel ragaszkodnak.


Tóth Endre Momentumos politikus a közösségi oldalán írta meg, hogy hosszú procedúra után, de sikerült megkapnia a tanárokat fenyegető, elbocsátó tankerületi igazgatóknak kifizetett jutalmak összegéről szóló tájékoztatást.

Mint írja:

„Az elmúlt hónapokban több tankerületi igazgató nevét is megismerhette a közvélemény. Ők voltak az oktatásirányítás legkeményebb öklei, akik mindent megtettek, hogy a tankerületükben dolgozó pedagógusokat elrettentsék a tiltakozásban való részvételtől”.

A politikus azt szerette volna megtudni, mi motiválta őket arra, hogy ilyen keményen lépjenek fel a tiltakozó tanárokkal szemben.

A megkapott adatok alapján arra jutott:

Tavaly év végén például kizárólag a tankerületi vezetők és dolgozók kaptak komoly összegű jutalmat, míg a gyermekeinkért megalázó fizetésért dolgozó pedagógusoknak semmi sem jutott.”

A tankerületi vezetők tavaly év végén ennyi jutalmat kapták:

Marosi Beatrix, aki a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt pedagógusát rúgta ki, 512.222 forintot kapott, a korábbi tankerületi igazgató, Beleznay Tamás 1.100 000.forintot.

Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerület vezetője, aki a Karinthy tanárait fenyegette kirúgással, 1.590.000 forint jutalmat kapott.

Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerület igazgatója, aki az egyik sztrájkoló tanárnak 2 óra sztrájk után 33 ezer forintos levonást számolt el adózási szabályokra hivatkozva. Szabóné 1.050.000 forintot kapott.

Mi is beszámoltunk róla korábban, hogy az elmúlt évben több pénzt fordítottak az összesen 2605 tankerületi hivatalnok jutalmazására, mint a több mint 106 ezer iskolai közalkalmazottéra, és ez a helyzet a béren kívüli juttatásokkal is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!