A hatvani tankerület azonban az RTL-nek már azt mondta, hogy idén egyáltalán nem osztanak jutalmakat a pedagógusoknak, mert „a költségvetésük ezt nem teszi lehetővé”.


Összesen 50 ezer forintot ígért a tankerület egy Gyöngyös melletti iskola 23 fős tantestületének - számolt be róla az RTL Híradó. Az egyik pedagógus azt mondta, megalázónak tartják az összeget.

- mondta a csatornának az érintett iskola egyik, neve elhallgatását kérő tanára. Ebből szerinte így szaloncukrot, csokoládét vagy egy olcsóbb ebédet tudnak majd maguknak rendelni.

A pedagógus azt is hozzátette: először 2000 forintról értesítették őket, de miután az iskola vezetése jelezte, hogy ez nagyon kevés, megemelték a jutalmat fejenként 500 forinttal. Minderről azonban eddig nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

„Egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy tényleg ennyi lesz a jutalom. Ha egyszerűen azt mondták volna, hogy nincs rá pénz, és nem kapunk semmit, akkor az is jobban esett volna, mint ez az összeg” - tette hozzá a tanár.

Mindeközben a tankerületi vezetőktől nem sajnálják az év végi jutalmakat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője közel tíz hónapos pereskedés után jutott hozzá a vezetőknek tavaly kifizetett „motivációs elismerések” összegéhez. Ezek szerint

„Ennek fényében és ezzel összehasonlítva, a mi összegünket rettentő mértékben megalázónak tartom. Nemcsak én, hanem a kollegáim is” - mondta a tanár.

Az RTL megkereste az érintett tankerületi központot, ahol viszont már azt mondták:

Az intézményvezetők azonban kérhetnek támogatást a decemberi ünneplésekhez, évvégi rendezvényekhez, amit „igyekeznek biztosítani”.

Szombat délután Budapesten újabb tüntetést tartottak a közoktatás helyzete miatt, a megmozduláson több ezren vettek részt. A szervezők itt bejelentették, hogy

December 9-én pedig a diákok vonulnak majd a közmédia épülete elé.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!