Az ellenzéki képviselő bejegyzése alapján úgy tűnik, léket kapott a 4,6 milliárd forintos Nyaralóhajózási Program. Ezt sejteti az is, hogy a következő hetekre bármikor, bármelyik hajó bérelhető.


Egész nyáron a kikötőben állnak azok a folyami jachtok, amiket a Nyaralóhajózási Program keretében állami beruházásként vásároltak - erről írt Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. A független országgyűlési képviselő szerint már korábban is látszott, hogy ilyen vállalkozásra „adófizetői forintokat lapátolni baromság”.

Az Aktív Magyarország oldalon megjelent korábbi beszámoló szerint

ebből az összegből szerezték be a hajókat, illetve fejlesztettéka kikötőket, a szükséges infrastruktúrát is. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Révész Máriusz, a program részeként felépült kiskörei MAHART-bázis 2021-es átadásakor azt mondta:

„A nyaralóhajó programnak köszönhetően sok külföldi turista ellátogat a Tisza-tóhoz, és rácsodálkoznak, milyen különleges természeti kincseket rejt. Ez nekünk is segít felfedezni, hogy milyen szép helyen élünk.”

Hadházy Ákos azonban szerdai bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy a jachtok „egész nyáron ott rohadnak a kikötőben” a kisköreiek szerint.

„A helyiek szerint legutóbb akkor mozgott néhány, amikor a Rogán Cili féle szépségverseny zajlott, de azon kívül nagy a csend a kikötőben.

- írta az országgyűlési képviselő. Szerinte az is jelzi az állami program kudarcát, hogy a következő hetek bármelyikére bármilyen hajó foglalható.

A hajók egy része Tokajban, másik része Kiskörén várakozik. A nyaralohajozas.hu alapján egy kisebb, 4+2 fős hajót az említett kedvezménnyel együtt egy hétre 769 150 forintért, a legnagyobb, 8+2 főset pedig 934 150 forintért lehet bérelni.

Ehhez még hozzájön az óránkénti 7500 forintos üzemanyagdíj, illetve az 500 ezer forintos kaució.

- írta a bejegyzésében az ellenzéki politikus. Szerinte korábban is látszott, hogy „ilyen vállalkozásra adófizetői forintokat lapátolni baromság”, de most, „az összeomló gazdaság, a drasztikusan csökkenő reálbérek idején sokkal jobban fáj”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!