"Alaposan túlgondoltam én ezt a Szájer-ügyet" - írta Facebook-oldalán Jávor Benedek volt EP-képviselő, aki hétfőn még hosszan elemezte Szájer József lemondását az EP-képviselői tisztségéről. Akkor úgy vélte, "Szájer és Gottfried Péter távozása az Európai Néppárt elhagyásának, és egy radikálisan új Európa-politikának az előhírnöke".

Az orgiabotrány kirobbanása után azonban már másképp látja a dolgot, ezért újabb bejegyzésben osztotta meg gondolatait:

"Egy pillanatra feltételeztem, hogy van politikai stratégia, vízió, egymással csatázó értékek és elképzelések a Fideszben Magyarország és az EU jövőjéről, és ezek mentén húzódó konfliktusok. De kiderült, hogy csak drog van, gangbang partik, fiúk-lányok, jachtok, ibizázás és piszkos pénz van. Az ún. keresztény nemzeti politika pedig, migránsokkal, sorosozással, szabadságharccal, miegyébbel egészében semmi más, mint ennek a finanszírozása.

Az uniós költségvetés vétója csak az elől kívánja elhárítani az akadályokat, hogy az EU adófizetőinek pénze zavartalanul áramolhasson a futtatók és a dealerek zsebébe" - írta a Párbeszéd politikusa, hozzátéve, hogy "de legalább a magyar konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalta az őt megillető helyet egy brüsszeli ereszcsatornán".

hirdetés



hirdetés