899 millió forintért végzi el a szeghalmi belvízrendszer vízrendezési főműveinek rekonstrukcióját a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. és a Békés Drén Környezetvédelmi, Víz- és Mélyépítési Kft. A közbeszerzési hirdetmény szerint a nyílt eljárásban a befutókon kívül ajánlatot tett a Nyír-Wetland Kft., a KÖTIVIÉP'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. és a Szabadics Közmű Zrt is.


Mészáros Lőrinc és a békési Mészáros Lőrincként emlegetett Barkász Sándor vállalkozásai nem először dolgoznak együtt az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak. Idén közösen nyerték el a Váli-völgy vízrendezési feladataira kiírt közbeszerzést 2,4 milliárd forintért, akkor ugyanazzal a három ajánlattevővel szemben diadalmaskodtak, mint most.

A két vállalkozás ezúttal a szeghalmi főcsatornához, a a Kernye I. és II. szivattyútelepekhez, a szeghalmi megcsapoló csatornához, gyűjtőcsatornához és övcsatornához és az óberettyó csatornához nyúl hozzá. A teljesítés helye Szeghalom, Füzesgyarmat, Körösladány, Kertészsziget, Biharnagybajom, Nagyrábé és Darvas.

Mindkét cég alválalkozóktól kér majd segítséget, a közbeszerzési dokumentációban azonban csak a Mészáros és Mészáros Kft.-nél látható a két cég:

  • az In-Situ Kft., amelynek tulajdonosa a 21 éves Barkász Sándor Gergő,
  • és a gyulai Erbo-Plan Kft., amely vélhetően a mérnöki feladatokat látja el.

A Békés Drén Felcsúton, Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor miniszterelnök szűkebb pátriájában is bizonyított: tavaly 168 millió forintért végeztek környezetvédelmi infrastruktúrafejlesztést.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!