A svájciak fel vannak háborodva, a magyar kommentelők szégyenkeznek, hogy épp nálunk történt meg ez.


A Gruppe Wolf Schweiz természetvédő szervezet Facebook-oldalán csütörtökön posztolták ki az M237 jelű farkas pusztulását, azóta majdnem 600 kommentet kapott:

„Nem írhatom le amit gondolok különben megint letilt a Facebook” – írta az egyik svájci kommentelő, és kb. ez a hangvétel jellemző általában is a hozzászólásokra.

A legtöbb svájci hozzászóló a vadászt, illetve általában a vadászatot tartja felelősnek a történtekért. Ilyen kommentek születek:

"A vadászt egy életre börtönbe kellene zárni!"

"Itt az idő lefegyverezni a vadászokat!”

„És mi lesz hamarosan a svájci farkasokkal is, ha szeptembertől januárig lehet vadászni rájuk? Indul a mészárlás!”

Azoknak, akik szerint nem kellett volna közölni a tartózkodási helyet, a Gruppe Wolf azt írta: mindig nagy késéssel közölték, hogy hol jár a farkas, ez alapján tehát nem lehetett megtalálni. Az állaton lévő jeladó épp azt akadályozta meg, hogy levadásszák.

A poszt alatt a magyar hozzászólók sajnálkozásukat, szégyenérzetüket fejezték ki azért, hogy ez megtörténhetett Magyarországon.

A kommentek közt írt az Aggteleki Nemzeti Park oldala is:

A politika is rárepült az ügyre itthon:

Már csaknem 30 ezren követelik petícióban, hogy a kiszabható legnagyobb büntetést kapja a tettes. Az ügyben egy szabolcsi vadászt hallgathattak ki, de a rendőrség részleteket nem közölt. Akár három év börtönt is kaphat, aki kilőtte a szürke farkast az RTL híradója szerint:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!