A színész az utolsó éveit hol kórházban, hol az otthonban töltötte. Gabriella azt mondta: fájdalmas volt, hogy nem tudták otthon ápolni.


Laci belealudt a halálba, nem érzett fájdalmat - erről beszélt a Blikknek Dózsa László özvegye. Gabriella azt mondta, fájdalmas volt, hogy nem tudták a színészt otthon ápolni, de nem volt lehetőségük nővért fogadni mellé.

Dózsa László színész, az Újpest Színház korábbi művészeti vezetője és főrendezője, az Újpestért-díj, illetve a budapesti díszpolgári cím birtokosa december közepén halt meg, 81 évesen. A színész

Özvegye most a Blikknek azt mondta, hogy a halála előtt néhány nappal még beszéltek, de a színész egyre gyengébb volt, az utolsó napjaiban már csak aludt.

Gabriella azt mondta, hogy a 36 éb korkülönbség ellenére nagyon szerették egymást, és sokat kirándultak együtt, közösen a gyerekekkel.

„Az utóbbi 2-3 év megterhelő volt lelkileg az egész családnak. Egyik kórházból a másikba jártunk, 2022-ben szinte minden nap történt valami, ami miatt mentőt hívtam, avagy én vittem be a sürgősségire, esetleg engem hívtak. Sajnos, nem lehetett megállítani az állapota romlását, komplex probléma volt. Rosszullétek gyötörték, ájulás, hányinger. Kialakult a demencia is, elfelejtette, hol lakik, majd az általános állapota is romlani kezdett” - emlékezett vissza az özvegy. Szerinte sokan azt gondolják, hogy a színész „le lett passzolva”, de állandó felügyeletre szorult.

- mondta.

Gabriella azt is elmondta, hogy Dózsát a jobb napjain a gyógyszerek segítettek, és tudtak vele beszélgetni akár 20-30 percet is. Szerinte ez az állapot már nem volt méltó hozzá, és tiszta pillanataiban tudatosult benne, hogy őt el kell látni, amit nem bírt elviselni.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!