Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A 71 éves Jo Cameron egy ritka genetikai mutációban "szenved", ami azért nem nevezhető szenvedésnek, mert ennek köszönhetően nem képes érzékelni a fájdalmat, és nem ismeri a szorongást, depressziót sem. Most a szakértők ennek alapján igyekeznek kifejleszteni olyan gyógymódot, amely forradalmasíthatja a fájdalomcsillapítást.

Amikor első gyerekét hozta a világra, a kórházban közölték vele, hogy fájni fog, viszont ő semmit sem érzett, pedig nem kapott fájdalomcsillapítót.

"Éreztem, hogy a testem átalakul, megmozdul, viszont fájdalmat nem éreztem, olyan volt az egész, mint egy csiklintás" - idézte fel szülési emlékeit Jo, aki ezt követően több kismamát elkezdett bátorítani, mondván, hogy nem annyira fájdalmas a szülés, mint ahogyan az be van állítva.

Az orvosok most azt kutatják, hogy Jo vajon miért nem érez fájdalmat. A The British Journal of Anaesthesia szaklapban megjelent cikk szerint a 71 éves nő esetében egy ritka genetikai mutáció a felelős azért, hogy az agy nem tudja feldolgozni a fájdalomérzetet, mivel nem tudja, hogy mi az. Az elmúlt 100 évben az orvosok már végeztek megfigyeléseket az alacsony fájdalomküszöbbel rendelkező személyek esetében, de olyannal még nem találkoztak, mint Jo.

A szakértőket az is meglepte, hogy Jo egyáltalán nem tapasztalt pszichés eredetű problémákat, mint a szorongás, a stressz, a depresszió, hangulatingadozáson sem ment keresztül, ugyanis mikor arra kérték, hogy a 0-tól 21-ig tartó skálán pontozza a szorongás szintjét, Jo a 0-ás értéket jelölte meg.

"Én egy nagyon boldog ember vagyok" - mondta önfeledten a 71 éves asszony.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!