Kőnig Ferenc szerint kívülről importált fenyegető csoportok miatt vált tarthatatlanná a helyzet a sóskúti iskola tornacsarnokában.


Sajtóközleményt adtak ki a kedd délutáni, botrányba fulladt sóskúti lakossági fórumról, ahova a polgármester és egy akkumulátor-ipari cég képviselői várták a helyieket. A iskola tornacsarnokába szervezett fórum témája az Andrada Group akkumulátor-feldolgozó üzeme lett volna, de a rendezvény végül el sem kezdődött.

A szerkesztőségünkhöz tegnap este eljuttatott sajtóközlemény szerint ugyanis „a sóskúti lakosokkal való békés párbeszédet lehetetlenné tették a településen kívülről érkező tüntetők, akik betörtek a helyi iskola tornatermében tartott lakossági fórumra”.

A közlemény szerint „a polgármester, a helyi önkormányzat és az Andrada képviselői ennek folytán nem tudták megtartani a lakossági tájékoztatót”.

Ezután idézik Kőnig Ferenc településvezető szavait a történtekről:

„A normális, érvelő párbeszéd nyilvánvalóan lehetetlenné vált a mai napon. A kívülről importált fenyegető csoportoknak, amelyeket szűk politikai érdekcsoportok támogatnak, és megpróbálnak félelmet kelteni, semmi keresnivalójuk nincs a településünkön. Az Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni, de ezek a fenyegető csoportok ezt ma lehetetlenné tették. Döntésünk kizárólag szakmai alapú lesz és nem befolyásolják az ilyen fenyegetések.”

A sajtóközleményt azzal zárták, hogy „mind a község, mind az Andrada képviselői továbbra is nyitottak a békés párbeszédre”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!