König Ferenc szerint ő nem nyilatkozott senkinek, mégis a nevében juttattak el közleményt több szerkesztőséghez is, amiben kívülről importált fenyegető csoportokról írtak. Kiderült, a rejtélyes közlemény mögött az akkumlátor-feldolgozó cég áll.


Országos hír lett abból, hogy múlt kedden mégsem tartották meg a Sóskútra tervezett akkumlátor-feldolgozó ügyében összehívott lakossági fórumot, ahol a polgármester és a beruházást végző Andrada nevű cég vezető adtak volna tájékoztatást.

Eredetileg csak a helyi lakosokat akarták beengedni, de hatalmas tömeg gyűlt össze a sóskúti iskola előtt. A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai áttörték magukat a biztonsági őrökön, így mindenki bejutott. König Ferenc azonban ezután lefújta az eseményt, majd elhagyta a termet. Végül rendőrök vitték haza.

Az elmaradt fórumot követően több szerkesztőség is megkapott egy sajtóközleményt. Ebben állítólag a polgármestert idézték.

– állt a szövegben.

Majd szintén a polgármesternek tulajdonítva, még hozzátették: „Az Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni, de ezek a fenyegető csoportok ezt ma lehetetlenné tették. Döntésünk kizárólag szakmai alapú lesz és nem befolyásolják az ilyen fenyegetések.”

Csakhogy König Ferenc később az önkormányzat oldalán közzétett egy posztot, ami szerint semmi köze a sajtóhoz eljuttatott közleményhez.

„Minden Tisztelt Sóskúti Lakost tájékoztatok arról, hogy az önkormányzat nevében

A sajtóban megjelent hamisan nekem tulajdonított közlemény miatt haladéktalanul megteszem a jogi lépéseket, a médiahatósághoz fogok fordulni és büntető feljelentést is kívánok tenni!” – írta a település Facebook-oldalán a polgármester.

Megkerestük a sóskúti önkormányzatot, ahol megerősítették, hogy a polgármester a fenti közleménnyel kapcsolatban tette közzé a posztját.

Felhívtuk a közleményt jegyző kommunikációs ügynökséget is. Ott azt mondták, a megbízást az Andrada adta nekik, és ők úgy kapták meg a polgármesternek tulajdonított idézetet, hogy arról információik szerint a cég képviselői és a polgármester a fórum után megállapodtak. Minderről bővebb tájékoztatást is ígértek, de tegnap óta nem sikerült őket ismét elérnünk.

Ahogy hibába kerestük König Ferenc polgármestert is azzal kapcsolatban, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!