Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Lázasan fekvő kislányának akart segíteni Gyurcsány Ferenc, de nem járt sikerrel a patikában.

Nem volt hajlandó segíteni a patikus Gyurcsány Ferencen, aki lázasan fekvő lányának akarta kivenni a gyógyszereit. A DK elnöke Facebookon mesélte el a történteket.

"Anna lányom lázasan fekszik, kezdődő tüdőgyulladástól szenvedve. Telefonál, hogy megjött a vérvizsgálat eredménye, antibiotikumot kell szednie, kér, hogy váltsam ki a receptet. Modern világ, e-recept, küldi személyi igazolványának fényképét, TAJ-számát. Semmi gond, mondom, úgyis Marciért megyek az óvodába, útközben majd megállunk egy patikánál.

Így teszünk.

Patika. Szokásos délutáni forgalom, lassan sorra kerülök. Mondom, lányom gyógyszerért jöttem, ott van a recept az elektronikus rendszerben, nálam meg a beteg személyi igazolványa, TAJ száma. Patikus mondja: ez nem lehetséges.

Mi nem az? - kérdezem.

Nem adhatom oda a gyógyszert - mondja a patikus.

Miért? - kérdezem én.

Csak személyesen lehet átvenni - jön a válasz.

Dehát lázasan fekszik - replikázom.

Ez a szabály - mondja szenvtelenül a patikus.

Lágyan kérem, érvelek. Itt a személyi igazolványa, az enyém is, láthatja, hogy a lányom, ha kell, hozom meghatalmazást.

De nincs pardon. Nem lehet. Így szól a szabály. Hozzak hagyományos, papír alapú receptet, akkor odaadja, vagy menjek el egy okmányhivatalba, onnan hozzak valami hivatalos papírt.

Ezen a ponton feladom.

Megértem, hogy ebből így nem lesz gyógyszer. Nem is lett.

Hazamegyünk Marcival, a beteg, lázas gyerek felöltözik, majd Tamás fiammal autóba ülnek, hogy végre megkapják a gyógyszert.

Persze, a szabályokat tartsuk be. De nem tudom, ki csinálta ezt a szabályozást, amitől nem egyszerűbbé, hanem nehezebbé válik a beteg élete. Gondolkodom, mi lehet az oka ennek a szigornak. Mert valami csak van. Nem jövök rá.

Mi az Isten ez?

E-recept csak személyes átvétellel.

'Kígyónak lábsó,
Madaraknak fogsor,
Diktál a beteg,
Írja a doktor.'

Üdv doktor Bubó világában.

De a rajzfilmen legalább szórakoztam.

Most meg velünk szórakoznak."


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!