Mint arról mi is beszámoltunk, új gyanúsítottja van a 13 éve Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének. A Scotland Yard június elején jelentette be, hogy a brit és a német nyomozók egy 43 éves német férfit gyanúsítanak a kislány elrablásával.

A férfi 1995 és 2007 között megszakításokkal ugyan, de Praia da Luzban élt.

A német férfi, C. Brückner a korábbi ügyei miatt került reflektorfénybe. Sajtóinformációk szerint a hatóságok egy másik, 1996-os portugáliai esetet is vizsgálnak: akkor egy hatéves német kisfiú tűnt el. Brückner akkor ugyan még fiatal volt, de a sajtójelentések szerint még 1994-ben, tinédzserként elítélték gyermek szexuális zaklatása, szexuális zaklatás kísérlete miatt, és azért, mert egy gyerek szeme láttára szexuális cselekményeket végzett. A következő évben a barátnőjével Portugáliába szökött.

A német ügyészek pedig azt vizsgálták, hogy a férfinak köze lehet-e egy 2015-ös németországi gyermekrabláshoz, aminek egy 5 éves kislány volt az áldozata. Inga Gehricke Stendal közelében, egy erdőben tűnt el.

hirdetés

A Guardian egyik cikke szerint a német rendőrség nyomozati anyagai közt akadnak online chat leiratok is, amelyek arra utalnak, hogy a férfi gyerekek elrablásáról és szexuális zaklatásáról fantáziált.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés