Továbbra sem ismeri el Madeleine McCann feltételezett gyilkosa, hogy bármi köze lenne a kislány 13 évvel ezelőtti eltűnéséhez és halálához, de egyre inkább szorul a hurok körülötte. Olyan közvetett bizonyítékok kerültek elő, amelyek tovább valószínűsítik bűnösségét.

A négy éves Madeleine egy portugáliai üdülőhelyről tűnt el nyomtalanul 2007-ben. Bár soha nem került elő, a hatóságoknak meggyőződésük, hogy a kislány gyilkosság áldozata lett. A fő gyanúsított egy korábban pedofil cselekedetek és nemi erőszak címén elítélt német férfi, Christian Brueckner. A 43 éves Brückner jelenleg is börtönben van hazájában, miután két éve Görögországban drogügy miatt letartóztatták, biztonsági okokból magánzárkában tartják.

A gyanúsított lakókocsijában nemrégiben kislányokra való fürdőruhákat, valamint hat pendrive-on 8000 olyan fotót találtak, amelyeken gyermekeken követnek el erőszakot. Ügyvédje szerint Brückner ezek után is mindent tagad a kis Madeleine-nel kapcsolatban.

A lakókocsi szerepel abban a dokumentumfilmben, amelyet az ügyről a napokban mutattak be az egyik német tv-csatornán.

A BBC szerint ezt a járművet sosem látták Portugáliában, ott Brückner egy kempingfurgonnal, illetve egy fekete Jaguárral közlekedett.

hirdetés

Portugáliában Madeleine szüleinek, Gerry és Kate McCann-nek barátai azzal vádolták a német rendőrséget, hogy „szórakoznak” a házaspárral, mert nem közölnek velük semmilyen bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a kislány halott.

Hans Christian Wolters német ügyész megerősítette, hogy levelet írt a szülőknek, amelyben közölte, hogy Madeleine meghalt, de azt nem árulta el, hogy ezt mire alapozzák. A szülők viszont azt mondják, hogy eddig még nem kaptak ilyen levelet.


hirdetés