Mint azt megírtuk, sokakat felháborító ítélet született kedden a 17 évesen meggyilkolt Csenge ügyében.

A kamaszlányt még 2017 szeptemberében egy férfi ismerőse megverte, meztelenre vetkőztette, majd fejjel lefelé beledobta egy több mint 2 méter mély vízgyűjtő aknába és hagyta ott meghalni. A fiatal férfit a gyilkosság napján többen is látták a lánnyal. Miután a rendőrök elfogták a férfit, beismerte tettét és elmondta azt is a helyszínen, hogy hogyan ölte meg a 17 évest lányt.

Kedden a bíróság 4 évre ítélte a gyilkossággal vádolt B. Rolandot. Mivel azonban a bíróság szerint a bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhatott a bíróságról.

Ez a döntés teljesen felháborította az áldozat édesanyját, aki fájdalmában összeomlott.

Őrjöngve zokogott, elhunyt lánya nevét kiabálta, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje el a vádlottat, végül ölben kellett kivinni a teremből, majd mentőt is hívtak hozzá.

hirdetés

A megölt lány egyik testvérét is mélyen felháborította az ítélet.

"Megöl egy fiatal lányt, mégis szabad ember, miközben az édesanyánk és az egész családunk belebetegszik ebbe a szörnyűségbe. Anyut most viszi a mentő kórházba, ez az ember pedig nevetve hazamasírozhat. Iszonyatosan felháborít minket ez az ítélet, ha vissza nem is kaphatjuk Csengét, azt hittük, hogy a gyilkos legalább hosszú évekig börtönben marad"

- mondta rögtön az ítélethirdetés után a Blikknek.

Csenge családjának jogi képviselőjét, dr. Lichy Józsefet is meglepte az ítélet, mert szerinte egyértelmű, hogy a férfi szándékosan ölte meg a lányt. Bízik benne, hogy az ügynek itt még nincs vége, és másodfokon jóval szigorúbb ítélet születik.

A bíróság döntése nemcsak az elhunyt lány hozzátartozóit, hanem a kommentelőket is nagyon felháborította.



hirdetés