Korábban mi is megírtuk, hogy összeomlott a bíróságon a Borsodnádasdon 17 évesen meggyilkolt Csenge édesanyja, miután döntöttek arról, hogy a lányt meggyilkoló férfi szabadon távozhat.

A lányt az ismerőse összeverte és félholt állapotban vízaknába dobta, a lány ott vesztette életét.

A bíróság 4 évre ítélte a gyilkossággal vádolt 22 éves férfit. Mivel a bántalmazás nem bizonyítható, ezért az előzetesben töltött évek miatt el is engedték a férfit, aki szabadon távozhatott a bíróságról.

Az ítélethirdetésen részt vett a lány édesanyja, aki fájdalmában összeomlott, amikor meghallotta a bírónő döntését. Őrjöngve zokogott, elhunyt lánya nevét kiabálta, majd összeesett. Térdre rogyva könyörgött a bírónőnek, hogy ne engedje el a vádlottat, végül ölben kellett kivinni a teremből, majd mentőt is hívtak hozzá.

hirdetés

A nő azt mondta a Blikknek: „Két és fél éve minden percem pokol”.

Csenge édesanyja után most az édesapja is összeomlott.

"A szomszédban beszélgettem a barátaimmal a gyilkos szabadon engedéséről, amikor hirtelen elfogyott a levegőm" - mondta a férfi a Borsnak.

"Idegösszeomlást kaphattam, és elájulva összeestem. A mentők tíz percen belül kiérkeztek, és bevittek az ózdi kórházba."

Három napig kórházban tartották, azt mondta a lapnak, hogy infúziót és injekciót is kapott. Végül visszatérhetett otthonába.

"Az orvos azt mondta, hogy különösen nagy bajom nincsen, a lelki problémákat sajnos orvosilag nem tudja gyógyítani. A lányom elvesztését a felháborító ítélet csak tetézte, amitől teljesen összeomlottam.

"Nagyon köszönöm az egész magyar lakosságnak a rengeteg támogatást, és a kormánynak is, hogy foglalkoznak az ügyünkkel" - mondta Csenge édesapja a Borsnak.


hirdetés