Az első három állomáson győztes Kobajasi Rjoju csak ötödik lett a síugrók 70. Négysáncversenyének negyedik, bischofshofeni viadalán, de összetettben így is nagy fölénnyel hódította el az Aranysast, írta az MTI.

Kapcsolódó

Olimpiai és vb-arany nélkül is történelmet írhat a japán síugró

Kobajasi megnyerte a Négysáncverseny harmadik viadalát is.

A japán versenyző végső sikere jószerivel már a hóesésben rendezett első sorozatban eldőlt, ugyanis a mögötte második Marius Lindvik nagyon rövidet, csak 126 métert ugrott, így elszállt minden reménye, hogy ledolgozza a közel 18 pontos hátrányát. Ráadásul a 2019-ben már végső győztes Kobajasi 133,5 méterrel az ötödik helyről várta a második sorozatot.

A Négysáncverseny utolsó körében a norvég versenyző ugyan javított, de csak a tizedik helyre tudott feljönni, viszont ezzel megtartotta második pozícióját összetettben. Kobajasi maradt az ötödik helyen, így nem ismételte meg három évvel ezelőtti bravúrját, amikor mind a négy versenyt megnyerve diadalmaskodott.

Eddig erre rajta kívül csak Sven Hannawald (2001-02) és Kamil Stoch (2017-18) volt képes.

Kicsit csalódott vagyok a Grand Slam miatt, de nagyon boldog vagyok, hogy másodszor is megnyertem az Aranysast

- mondta Kobayashi.

A bischofshofeni versenyt végül az osztrák Daniel Huber nyerte, aki pályafutása első vk-győzelmét aratta. Mögötte a norvég Halvor Egner Granerud lett a második, ezzel összetettben megőrizte harmadik helyét.

Négysáncverseny, 4. állomás, Bischofshofen

1. Daniel Huber (osztrák) 286,8 (136,5 m/137 m)
2. Halvor Egner Granerud (norvég) 282,4 (136,5/136)
3. Karl Geiger (német) 281,9 (140,5/132)

A Négysáncverseny végeredménye:
1. Kobajasi Rjoju (japán) 1162,3 pont
2. Marius Lindvik (norvég) 1138,1
3. Granerud 1128,2

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!