A Házi Gyermekorvosok Egyesülete februári közleményében írt arról, hogy az iskolákban a három naposra korlátozott szülői igazolás miatt feleslegesen sokan kénytelenek orvostól kérni igazolást. Sok esetben a betegség nem indokolja, és akad, amikor kamu igazolásra van szükségük, például egy családi utazás miatt.

Ugyanakkor a kevésbé beteg gyerekeket kiteszik a súlyosabb fertőzésnek, és további terheket rónak az amúgy is orvoshiánnyal küzdő gyerekorvosi rendszerre. Mint írták, ez a szabályozás csalásra kényszeríti a szülőket.

Két iskolában kipróbálták, hogy több időt - 15 illetve 10 napot - adtak a szülőknek, rájuk bízva, hogy ezeket mikor és milyen indokkal használják fel, és igazolják a gyerekeik távolmaradását.

A 24.hu megkereste a pomázi iskolát, és a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolát, ahol 2017-ben határozták el, hogy változtatnak a három napos szabályon.

Azóta másfél év telt el, és a pomázi iskola vezetője, Nagy Koppány Lászlóné szerint az új módszer bevált, nem nőtt a hiányzások száma az előző évekhez képest.

Az iskolai tapasztalatokért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>