Hosszan tartó, súlyos betegség után, 75 éves korában meghalt Kaló Sándor, írta a jochapress.hu.


Kaló a Tatabánya játékosaként kétszer volt magyar bajnok, háromszor pedig kupagyőzelmet ünnepelhetett. 130-szoros válogatott volt, játszott 1972-ben az olimpián, valamint az 1967-es és az 1970-es világbajnokságon is. 1967-ben az Év kézilabdázójának választották és kétszer volt a magyar bajnokság gólkirálya.

Az első válogatottság nagy lendületet adott a további pályafutásomnak is, mivel láttam, hogy az elvégzett munka gyümölcsözik. Számomra minden meccs óriási élmény volt a nemzeti együttesben még akkor is, ha az eredményeink jóval elmaradtak ahhoz képest, amit elérhettünk volna

- nyilatkozta korábban a mob.hu-nak.

Edzői karrierje nagy részét Veszprémben töltötte, az ő irányításával nyerte meg a csapat az első két bajnoki címét 1985-ben és 1986-ban. További egy NB I-es arany, és négy Magyar Kupa-győzelme volt még a veszprémiekkel. 1993-95 között a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, csapatával az 1994-es Európa-bajnokságon a 7. helyen zárt, majd együttesével részt vett az 1995-ös világbajnokságon (17-20. hely).

Kaló Sándort a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Kiemelt kép: mob.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!