Három vereség után is fel lehet állni, együtt kell harcolni és átlendülni a nehézségeken, mondta David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője a Breszt elleni szombati SEHA Liga-mérkőzés előtt tartott csütörtöki veszprémi sajtótájékoztatón.


A szakember szerint, bár jól kezdte a csapat a szezont, az utolsó tíz napban minden radikálisan megfordult. A veszprémiek a Bajnokok Ligájában előbb hazai pályán kaptak ki 37-31-re a Kieltől, majd idegenben 23-18-ra a Montpellier-től, a SEHA Ligában pedig a Rabotnik vendégeként szenvedtek szerdán 26-24-es vereséget.

A vezetőedző szerint a szezon elején Bresztben játszott és egy góllal megnyert SEHA Liga-mérkőzésen a kis különbség ellenére jó teljesítményt nyújtott a csapat. Később azonban, például a Tatabánya elleni tizenegy gólos győzelemnél nem volt elégedett azzal, ahogyan játszottak. A Rabotnik ellen szerinte elsősorban a harcosság hiányzott a csapatból.

Davis nyugalomra és türelemre intett mindenkit, hiszen építeni kell a csapatot, a korábbi fontos emberek helyét újaknak kell átvenni, ami egy hosszú folyamat.

"Amikor nem mennek jól a dolgok, akkor pedig csapatként kell közösen átlendülni a holtponton" - mondta. Hozzátette: sok idő van még a szezonból, és körülbelül öt-hat fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy beálljon egy csapat rendszere.

Kiemelte: tavaly, amikor ideszerződött, sokkal nehezebb volt a helyzet Veszprémben. Most van egy háttere a csapatnak, van egy 5-1-es és egy 6-0-s védekezési formájuk, tudja a csapat, hogyan kell támadni, hogyan kell védekezni, mindenki teljes erőbedobással dolgozik.

Három meccs után is fel lehet állni, csak alkalmazkodni, dolgozni és hinni kell

Mirsad Terzic, a veszprémi klub játékosa szerint túl kell lépni ezen a tíz napon és a szombati meccset komolyan kell venni.

"Minden percre szükségünk van a pályán ahhoz, hogy megmutassuk a csapat igazi arcát" - tette hozzá. Elmondta: az öltözőben négy ember tölt be kulcsszerepet. Lékai Máté, a csapatkapitány, aki mellett Sterbik Árpád, Andreas Nilsson és ő segítik vezérként a csapatot.

A Breszt elleni szombati meccsről Davis megjegyezte: tudják már, hogy a Breszt a második csapatával érkezik Veszprémbe, de azt nem, hogy kik fognak játszani, ezért támpont nélkül nehéz felkészülni a mérkőzésre.

Itthon játszunk és nyernünk kell, ez ennyire egyszerű

Kiemelt kép: MTI/EPA/Ronald Wittek


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!