David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője elmondta, azért is rendkívül fontos számukra a férfi kézilabda Bajnokok Ligája megnyerése, hogy méltóképpen búcsúztassák az idény végén visszavonuló Nagy Lászlót.


Ő egy legenda, aki megérdemli ezt a trófeát, ez a fő motivációnk. Bízunk magunkban, hiszen megnyertük a legutóbbi tizenegy meccsünket a BL-ben, de mindannyian tudjuk, hogy Kölnben bármi megtörténhet, itt nagyon hosszú és nehéz út vezet a dobogóig. Ez a trófea azonban mindennél többet jelent számunkra, ezért megküzdünk érte

- mondta Davis.

A bakonyiak szombaton nyolcadik alkalommal játszik elődöntőt a BL-ben. Négy alkalommal (2003, 2006, 2014, 2017) kikapott a legjobb négy között, háromszor pedig döntőbe jutott (2002, 2015, 2016) és végül ezüstérmet nyert. Az októberben kinevezett Davis hangsúlyozta, azért jött Veszprémbe, hogy megnyerjék a trófeát.

Új taktikai variációk elsajátítására ilyenkor már nincs esély. Megtartjuk azokat a dolgokat, amelyek jól működtek az egész szezonban, és néhány aprósággal is készülünk, amivel meglephetjük a Kielcét. A lengyeleknek lenyűgöző a támadójátéka. Szinte minden mérkőzésen harminc gól körül termelnek, nem egyszerű megállítani őket. Ehhez hozzájön, hogy jó a kapusuk, aki sok könnyű gólhoz segítette csapatát az előző meccseken

- utalt a Veszprém edzője a szerb Vladimir Cuparára, aki nyártól éppen az ő keretét erősíti majd.

Amennyiben vasárnap valóban összejönne a nagy siker a magyar együttesnek, David Davis lenne a második a férfi kézilabdában, aki játékosként és vezetőedzőként is Bajnokok Ligáját nyer. Az eddigi egyetlen ember, akinek sikerült éppen a Kielce trénere, Talant Dujshebaev, aki a pályán kétszer, az oldalvonal mellett négyszer örülhetett a végső sikernek.

Az elődöntőre 15:15-től kerül sor, a győztes pedig a Vardar Szkopje-Barcelona nyertesével játszhat majd a fináléban.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!