A Kúria döntése szerint a TV2 április 15-17. között a Tények, Tények este, Tények reggel, Tények röviden, Tények extra című hírműsoraiban megsértette a választási esélyegyenlőség alapelvét - szúrta ki a hvg.hu a Kúria legújabb határozatában.

A Kúria megállapította, hogy "a Fidesz-KDNP jelölő szervezet három egymást követő napon többször is megjelenhetett, kifejthette az Európai Unió bevándorlási politikával kapcsolatos véleményét, míg más jelölő szervezetek részére egy esetben sem adott megjelenési lehetőséget a médiaszolgáltató."

A határozat szerint pedig "a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelménye éppen azáltal nem valósult meg, hogy naponként több műsorszám került adásba úgy, hogy azok mindegyike csak egy jelölőszervezet álláspontját jelenítette meg, holott – a szerkesztői szabadság korlátozása nélkül – az egyes műsorok időtartama is lehetőséget biztosított volna az esélyegyenlőség tartalmi követelmények megfelelő érvényesüléséhez."

A Kúria határozatában azt is említi, hogy amennyiben a kampánnyal kapcsolatos híradást készítenek legalább utalásszerűen kerüljön említésre, hogy más pártok is készülnek a választásra és nekik is vannak elképzeléseik abban az esetben, ha mandátumot szereznek.

A határozatban a Kúria eltiltotta a TV2-t a további jogsértéstől, továbbá arra kötelezték, hogy a döntést három napon belül a jogsértő közléssel azonos napszakban és ahhoz hasonló módon tegye közzé. A végzés ellen felülvizsgálat nem lehetséges.