Kimondta a Kúria, hogy jogszabálysértést követett el a TV2. A csatorna csak arról számolt be, hogy a Fidesz-KDNP leadta az ajánlásokat az EP-választás előtt, pedig a kormánypártokkal egy időben a Jobbik és a Momentum is megtette ezt, de erről a TV2 már nem adott hírt - írja a hvg.hu


A Nemzeti Választási Bizottság szerint a TV2 megsértette az esélyegyenlőség szabályait, bírságot viszont nem szabott ki, mert nem volt ismétlődő a jogsértés. A TV2 azzal védekezett, hogy a fontos hír az volt, hogy a Fidesz adta le elsőnek az ajánlásokat, emiatt annak nincs hírértéke, hogy ki következett utánuk. Habár azóta már kiderült, hogy ez sem igaz, mivel a Jobbik adta le elsőnek az ajánlásokat.

A Tv2 az NVB döntése után felülvizsgálatot kért a Kúriától, de a Kúria sem a csatorna javára döntött, vagyis megsértették az esélyegyenlőség alapelvét.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd; Gönczi Gábor, a TV2 Tények műsorvezetője és Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója átveszi a kommunikációs nívódíjat Latorcai Jánostól, az Országgyűlés KDNP-s alelnökétől.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!