Ismét megbüntette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a TV2-t, mert a csatorna nem tette közzé, hogy miért büntették meg egy hete az adót - írja a hvg.hu. Az NVB azért büntette meg korábban a TV2-t, mert a kormányközeli tévé csak azt tudósította, hogy a Fidesz összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat az EP-választás előtt, de arról nem számolt be, hogy velük együtt a Jobbik és a Momentum is megtette ezt; emiatt a Kúria elmarasztalta a csatornát.


A TV2 a büntetés ellenére nem közölte az NVB határozatát, ezért most újabb 3 millió 725 ezer forintot kellene fizetniük.

A bizottság a médiaszolgáltatót eltiltotta a további jogsértéstől, illetve kötelezte, hogy a határozatot a jogsértő közlésekkel azonos napszakban és azokhoz hasonló módon tegye közzé annak közlésétől számított három napon belül.

Kiemelt kép: Gönczi Gábor, a TV2 Tények műsorvezetője és Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója átveszi a kommunikációs nívódíjat Latorcai Jánostól, az Országgyűlés KDNP-s alelnökétől, a rendezvény fővédnökétől az I. Érték és Minőség Nagydíj Pályázat díjátadóján, a Magyar Gazdaság Ünnepén a Parlamentben 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!