Michael Rockefeller 1961-ben tűnt el, amikor úszva indult a part felé Pápua-Új-Guineánál. A legvalószínűbb, hogy a kannibálok felfalták, de nemrég előkerült egy videó, amin egy fehér férfi szerepel a törzs tagjai között.


Évtizedek óta senki nem tudja biztosan, mi történhetett a milliárdos amerikai család egyik tagjával. A Michael Rockefeller rejtélyes eltűnése körüli találgatásokra egy nemrég megjelent podcast tehet pontot, írja a Daily Star.

A férfi még 1961-ben tűnt el egy pápua-új-guineai utazás során, miután a gazdag New York-i család tagját és René Wassing holland antropológust a szigetre szállító hajó bajba került a tengeren. Rockefeller azt mondta Wassingnak, hogy meg tudja csinálni, majd a vízbe vetette magát és úszva indult a több mint négy kilométerre lévő sziget irányába.

Nemrég azonban előkerült egy felvétel, ami azon a környéken készült, ahol az amerikai milliárdos eltűnhetett. A filmen látható a kannibálok között van egy fehér férfi, aki akár Michael Rockefeller is lehet, állítja egyik legújabb videós podcastjában Mr. Ballen.

Legenda keringett egy fehér férfiról, aki időnként felbukkant az emberevő asmatok között. Állítólag egy ausztrál ember össze is futott a szigeten a még mindig életben lévő Michael Rockefellerrel, nem messze attól a helytől, ahol utoljára látták. Később Milt Macklin a fejébe vette, hogy megkeresi a szóban forgó ausztrált, de nem járt sikerrel, cserébe rengeteget forgatott a kannibálokkal.

40 évvel később aztán egy másik filmes stáb elhatározta, hogy a végére jár a Rockefeller-rejtélynek, mivel ismét szárnyra kaptak azok a híresztelések, hogy a dúsgazdag férfi még életben lehet.

A teljes, angol nyelvű podcastet itt lehet megnézni:

A rejtélyes eltűnés legvalószínűbb magyarázatnak máig azt tartják, hogy a végsőkig kimerült Rockefellert a törzs tagjai gyilkolták meg, fejezték le, majd falták fel. Több történet is terjed arról a környéken élő között, hogy a fehér férfit a holland gyarmatosítók elleni bosszú miatt többször megsebesítették a parton. A még életben lévő Rockefellert a faluba vitték, ahol végeztek vele, lefejezték, majd feldarabolták és megették.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!