Az antiszemitizmus ellen küzdő, StopAntisemitism nevű Twitter-oldalon osztották meg hétfőn Dr. Fidaa Wishah május 26-i facebook-bejegyzését. A Phoenixi Gyermekkórház radiológusa a posztjában azt írta, hogy "hamarosan leleplezzük a mészárlást és a népirtást, amire ti, cionisták annyira büszkék vagytok".


Az orvosnő továbbá leírta, hogy szerinte Izraelben állami szintű az elnyomás, az embertelenség, a rasszizmus és a kannibalizmus, de már nem tart sokáig. "Izrael, a vég közeleg, hamarabb, mint gondolnád" - tette hozzá.

HORRIFYING- a children's doctor at @PhxChildrens is calling for the end to the Jewish state and spreading obscene lies about Israel, including they eat other humans (cannibalism).

This hate filled woman is not morally and ethically sound to be around Jewish children! pic.twitter.com/y9KN4FnNlW

- StopAntisemitism.org (@StopAntisemites) June 21, 2021

A StopAntisemitism bejegyzését néhány százan osztották meg. Két nappal később, a Phoenixi Gyermekkórház hivatalos Twitter-csatornája azt írta a bejegyzés alá hozzászólásban, hogy az esethez kapcsolódó tények megvizsgálása után Wishah-t kirúgták - írja a Times of Israel.

A kórház később ugyancsak a Twitteren azt írta, alapelve, hogy a pácienseik "reményt, gyógyulást és a lehető legjobb ellátást kapják a bőrük színétől, a vallásuktól, a nemüktől, származásuktól, nemi identitásuktól, szexuális orientációktól függetlenül". Válaszul az Amerikai - Iszlám Kapcsolatok Tanácsa (CAIR) több ügyvédi irodával közösen beperelte a kórházat Wishah kirúgása miatt - írja az azcentral című arizonai hírportál.

Védői szerint, Wishah szavait a gázai fegyveres konfliktustól elvonatkoztatva, kontextusukból kiragadva értelmezték, ahogy felróják a kórháznak azt is, hogy azt sugalmazták, hogy Wishah nem egyformán bánt volna a pácienseivel, holott soha nem merült fel vele kapcsolatban ilyen panasz.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!