A klímaváltozás, Putyin háborúja és az iráni lázadás is szerepelhet a francia asztrológus jövendöléseiben.


Semmi jót nem tartogat 2023 az emberiség számára, ha valóra válnak Nostradamus jóslatai, írja a Daily Star. Márpedig erre van némi esély, hiszen az 1555-ben kiadott könyvében, A próféciákban ijesztően pontosan megjósolta többek között Hitler hatalomra jutását, John F. Kennedy meggyilkolását vagy a szeptember 11-i terrortámadásokat.

Michel de Nostredame 932 négysorosa többezer jóslatot tartalmaz az utókor számára. A francia jós jövendölései egészen 3797-ig bezárólag tartalmazzák a ránk váró eseményeket. Ha csak egy kicsit is hiszünk az először 467 évvel ezelőtt megjelent jóskönyv tartalmában, akkor 2023 sem lesz egyszerű év.

Nostradamus víziójában megjelennek a kannibálok. Ez az élelmiszerárak további szárnyalására utalhat, melynek következtében egészen szélsőséges, erkölcsileg megkérdőjelezhető étkezési szokások alakulhatnak ki. A francia jövendőmondó külön kiemeli a búza árának döbbenetes megugrását, melynek kapcsán azt írja, hogy egymást fogjuk felfalni.

Egy másik előrejelzésében égi tűzről ír, melynek következtében kialszanak a Mars fényei. Ez akár arra is utalhat, hogy valami szörnyűség fog történni a vörös bolygóra elsőkét eljutó emberrel. Lehet realitása, hiszen Elon Musk nemrég jelentette be, hogy kettőzött erővel dolgoznak a SpaceX-nél az első Mars-küldetésen.

Nem maradhat ki a jóslatok közül a háború sem. Nostradamus szerint héthónapos, nagy háború vár ránk, ahol a gonosz fog pusztítani. Ebbe nem nehéz belelátni a február óta zajló orosz-ukrán háborút. A gonoszra utalás pedig akár azt is jelentheti, hogy további orosz katonák által elkövetett borzalmakra derülhet fény 2023-ban.

Az asztrológus szerint az időjárás sem kímél minket jövőre. Szárazságot és nagy árvizeket jósol, vagyis feltehetően a klímaváltozás sem húzza be a féket a következő évben.

Végezetül nagy viszályokról is jövendölt Nostradamus, aki szerint 2023-ban régi megállapodások szakadhatnak meg. Ezzel feltehetően újabb társadalmi felfordulásokra, forradalmak és lázadások kitörésére utalhatott a jövőlátó. Ez akár kapcsolódhat az idén ősszel Iránban kezdődött tüntetésekhez is, de az sem lenne túlságosan meglepő, ha a jelenlegi helyzetben más országokban is lázadások kezdődnének.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!