Varga Judit exférjére most többen szavaznának, mint a Mi Hazánkra vagy a Momentumra. A Fidesz szavazói szerint a miniszterelnök tudhatott a kegyelmi döntésről.


Nem emlékszik arra, hogy egy politikán kívülről érkezett ember Magyar Péterhez hasonló számot produkált volna, mondta a Medián ügyvezetője a Klubrádióban. Mindez azután volt téma a Megbeszéljük című műsorban, hogy kiderült: a közvéleménykutató cég friss felmérése szerint Magyar Péter egyelőre még nem létező pártja a voksok akár 13 százalékát is be tudná söpörni a közelgő választáson azoktól, akik már hallottak róla.

Hann Endre hozzátette: ez a 13 százalék azonban nem hagyományos pártpreferencia-érték, hanem egy feltételezett helyzetre vonatkozó feltételezés, magyarán nem prognózis.

A 13 százalék a teljes szavazókorú népességben 8 százalékot jelent. A szakember összehasonlításképpen jelezte: a DK-nak és az MKKP-nak van a teljes népességben 8-8 százaléka, a Mi Hazánk 6, a Momentum 5 százalékon áll éppen. Ha Magyar Péter a nemlétező pártjával ugyanannyit ér el, mint a mostani két vezető ellenzéki erő, akkor azért az nagyon figyelemre méltó, emelte ki Hann.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!