Még mindig Max Verstappen büntetésével van elfoglalva mindenki a szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj után.

Kapcsolódó

Hamilton őrült hajrában verte vissza Verstappen támadását

A címvédő és hétszeres világbajnok győzelmét hozta az idénynyitó Bahreini Nagydíj.

A holland pilóta a négyes kanyarban előzte meg Lewis Hamiltont, azonban a versenybírók arra kötelezték, hogy visszaadja a pozíciót a britnek, mivel autója teljesen elhagyta a versenypályát a manőverben. Az FIA előre szólt a versenyzőknek, a pályahatárok betartását csak előzés közben fogják szigorúan venni ebben a kanyarban.

Ez idáig rendben is lenne, azonban a neten már kering a videó, amelyen Esteban Ocon ugyanúgy megelőzi Cunoda Jukit a négyes kanyarban, ahogyan Verstappen Hamiltont. A csavar viszont az, hogy a franciát még csak nem is figyelmeztette.

Ocon a manőverében annyi a különbség, hogy amikor elhagyta a pályát, még mindig Cunoda volt előrébb, míg Verstappen egyértelműen Hamilton előtt volt, a buóteret használta, hogy befejezze az előzést. A japán versenyző ráadásul leszorította ellenfelét, sőt Ocon csak később tudta tényleg megelőzni az Alpha Taurit.

Not the result that we hoped for but we have shown fighting spirit today, we will be back on the next one????#EO31 #BahrainGP pic.twitter.com/Ksw07Gcfcj

- Esteban Ocon (@OconEsteban) March 28, 2021

A két eset között tehát van különbség, ugyanakkor könnyen látható, miért érezheti igazságtalannak az esetet Verstappen, vagy a következő pilóta, akivel hasonló történik.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!